Keuze stress,Young Professionals

Werk hard, dan is alles mogelijk. Dit krijg je van  jongs af aan vaak mee. Maar al deze mogelijkheden brengen ook verantwoordelijkheden met zich mee. Het betekent tenslotte dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en succes. Door social media zie je ook nog eens welke successen jouw leeftijdsgenoten allemaal bereiken. Dit leidt tot torenhoge verwachtingen van jezelf. Als niet alles meteen lukt, voel je je dan ook zeer verantwoordelijk voor het ‘mislukken’ waardoor je vaak nog harder je best gaat doen.

Wereldverbeteraar
En dan begint jouw werkend leven. Als young professional ben je er klaar voor. Je gaat de wereld veroveren en veranderen. Als je in je eerste baan onder aan de ladder begint, kan dat flink tegenvallen. Waarom gaat alles zo moeizaam? En is deze baan wel iets voor mij? Deze vragen leiden tot stress.

Coaching
Het is dus geen wonder dat relatief gezien de meeste burn-outs voor komen bij mensen tussen de 25 en 35. Ook ik moest, als young professional, leren omgaan met alle verwachtingen en uitzoeken wat ik echt wilde. Het leidde mij naar het coachingsvak. Zo hoop ik met mijn ervaringen en kennis andere young professionals te kunnen helpen.

Coaching kan helpen een burn-out te voorkomen en je stress aan te pakken. Samen onderzoeken we waar de hoge verwachtingen vandaan komen en maak je bewust keuzes aan welke je wilt voldoen. Ook leer je welke verantwoordelijkheid je zelf hebt waardoor je meer controle krijgt over je leven. Hierdoor neem je het heft weer in eigen handen en beslis je zelf welke vervolgstappen je neemt.