Coachen abstract? Niet voor mij. Ik ben nuchter, analytisch en hou van een ontspannen sfeer maar vergis je niet, ik wil tot de kern komen. Die kern wil ik bereiken door het stellen van de juiste vragen. We gaan op zoek naar de vraag achter de vraag, zodat we daarmee aan de slag kunnen. Ik geloof erin dat wanneer we de kern aanpakken, de rest vanzelf komt.

Samen gaan we daarmee aan de slag, want jij hebt zelf de sleutel in handen hebt voor jouw geluk. Die invloed brengt verantwoordelijkheid met zich mee, maar het biedt ook de mogelijkheid om verandering te brengen en dat is vaak niet zo moeilijk als je zelf denkt. Je bent namelijk goed zoals je bent, zie jouw valkuil ook als een kwaliteit. Je kunt leren om deze kwaliteit op een manier in te zetten dat het niet ten koste gaat van jezelf. Daar ga ik je bij helpen.

Als coach put ik ook uit mijn eigen ervaring. Ik ben opgeleid als fysiotherapeut, maar kwam er al snel achter dat het beroep fysiotherapeute het niet voor mij was. Ik had deze keuze waarschijnlijk niet gemaakt als ik de kennis van nu had gehad. Ondanks dat ben ik niet ontevreden met waar ik nu sta, want het heeft me kennis en ervaring opgeleverd. Door mijn kennis, ervaring en enthousiasme te delen wil ik anderen helpen.

Mijn aanpak is gestoeld op zowel coaching als bewegen. Ik geloof dat coaching altijd in beweging zijn betekent. Zowel figuurlijk (mentaal) als letterlijk (fysiek). Als fysiotherapeut heb ik een wetenschappelijke achtergrond. Ik geloof daarnaast in de mentale kracht van de mens we zijn tot veel meer in staat dan gedacht. Lichaam en geest zijn wat mij betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met dit in mijn achterhoofd ga ik dan ook aan de slag met mijn cliënten. Dit kan inhouden dat wij letterlijk samen gaan bewegen, dat ik je beweegadvies geef of dat we het bij het coachen houden. Ook leg ik vaak uit aan de hand van modellen uit wat er fysiek in ons lichaam gebeurt op bepaalde momenten, zodat je begrijpt waarom je voelt wat je voelt. Samen bepalen we welke aanpak bij jou past.

Kennismaking

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *