Ik heb nu mijn eigen coachpraktijk maar daar heeft het er 29 jaar niet naar uit gezien. Ik heb nooit geweten wat ik wilde en had daarom ook niet de motivatie om heel hard te werken voor dingen. Dit resulteerde vooral tot frustratie en het verlies van vertrouwen in mijzelf. Ik was lui, had moeite om door te zetten, ik was nooit tevreden.

Met veel tegenzin heb ik de opleiding fysiotherapie afgerond en ben ik gestart met werken. Een eerste fulltime baan, hoge administratieve eisen, lage vergoedingen, en het niet helemaal op mijn plek zijn zorgde voor veel stress, dat in combinatie met de onzekerheid van mijn kunnen hadden grote gevolgen voor hoe ik mijn voelde en op de uitvoering van mijn werk.

Ik was constant teleurgesteld in mijzelf omdat ik niet voldeed aan mijn eigen verwachtingen en van het werk zelf werd ik niet gelukkig. Die combinatie heeft ervoor gezorgd dat ik veel ben gaan lezen er leren over gedragsverandering en persoonlijke ontwikkeling. Ik ben op mijn werk gaan praten over mijn onzekerheden en andere interesses en heb de weg voor mijzelf vrij gemaakt om andere keuzes te maken.

Mijn interesse in gedrag en groei maakte dat ik heb gekozen voor een opleiding tot coach. Het coachen van mijzelf heeft mijn leven totaal veranderd en dat voor anderen kunnen doen, word ik heel blij van. Ik heb altijd gedacht dat ik lui was en niet te motiveren. Als ik kijk naar mijn dagen van nu, dan is dat een wereld van verschil met vroeger. Naast dat ik veel productiever en gelukkiger ben geworden heb ik ook hetgeen gevonden waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

In mijn eigen proces had ik veel gehad aan een coach die mij inzicht had gegeven in mijn gedrag en mijn behoeften. Als ik kijk naar wat ik nu voor mensen kan betekenen in mijn rol als coach wordt dit bevestigd.

Ik geloof dat coaching met relatief weinig verandering een enorm effect kan hebben op iemand zijn of haar geluk, manier van werken en gezondheid.

Ik denk dat mijn situatie voorbeeld staat voor een hele generatie waarbij hoge verwachtingen, afnemende zekerheid en toenemende vergelijkingsmogelijkheden aanwezig zijn. Niet alleen de young professional heeft het moeilijk. Iedereen voelt de verwachting om altijd bereikbaar zijn, De grenzen tussen werktijd en privé wordt steeds onduidelijker. Wat voor veel mensen stress als gevolg heeft. Coaching kan oplossing bieden.

Naast afgestuurd fysiotherapeute en gecertificeerd coach ben ik gestart met de opleiding Leefstijlcoach. Deze aanvulling geeft mij nog meer kennis op het gebied van gezondheid zodat ik nog beter in staat ben om naar het geheel te kijken.