Ik heb nu mijn eigen coachpraktijk maar daar heeft het er 31 jaar niet naar uit gezien. Ik heb nooit geweten wat ik wilde en kan en vond daarom niet de motivatie om heel hard te studeren. Dit resulteerde vooral tot frustratie en het verlies van vertrouwen in mijzelf. Ik deed te weinig, had moeite om door te zetten; en ik was nooit tevreden.

Met veel tegenzin heb ik de opleiding fysiotherapie afgerond en ben ik gestart met werken. Ik was vaak teleurgesteld in mijzelf omdat ik niet voldeed aan mijn eigen verwachtingen en van het werk zelf werd ik niet gelukkig. Die combinatie heeft ervoor gezorgd dat ik veel ben gaan lezen er leren over gedragsverandering en persoonlijke ontwikkeling. Ik ben op mijn werk gaan praten over mijn onzekerheden en andere interesses en heb de weg voor mijzelf vrij gemaakt om andere keuzes te maken.

Mijn interesse in gedrag en groei maakte dat ik heb gekozen voor een opleiding tot coach. Het coachen van mijzelf heeft mijn leven veranderd en dit met anderen kunnen doen, is wat mij geluk en voldoening geeft. In mijn eigen ontwikkeling had ik veel gehad aan een coach die mij inzicht had gegeven in mijn gedrag en mijn behoeften. Als ik kijk naar wat ik nu voor mensen kan betekenen in mijn rol als coach wordt dit bevestigd.

Coaching kan met relatief weinig verandering een enorm effect kan hebben op je geluk, je manier van werken en je gezondheid.

Ik denk dat mijn situatie voorbeeld staat voor een hele generatie met hoge verwachtingen, afnemende zekerheid en toenemende vergelijkingsmogelijkheden. Niet alleen de young professional heeft het moeilijk. Iedereen voelt de verwachting om altijd bereikbaar zijn, De grenzen tussen werktijd en privé wordt steeds onduidelijker. Wat voor veel mensen stress als gevolg heeft. Coaching kan oplossing bieden.

Naast afgestuurd fysiotherapeute en gecertificeerd coach ben ik geaccrediteerd Leefstijlcoach. Deze aanvulling geeft mij nog meer kennis op het gebied van gezondheid zodat ik nog beter in staat ben om naar het geheel van lijf/hoofd en omgeving te kijken.